onsdag den 1. januar 2014

Har du et nytårsforsæt ?


Tab 10 kilo, hold op med at ryge, sig nej til kage på arbejdet ?
Vores nytårsforsæt er de samme hvert år, og de går ofte ud på, at vi skal leve mere kedeligt, end vi gjorde sidste år.
Derfor har vi samlet nogle gode nytårsforsæt, der med garanti vil gøre jeres år mere festligt og samtidig give dig og børnene nogle minder, som I vil huske resten af livet.
Planlæg hemmelige udflugter
Fortæl dine børn, at I skal på udflugt, men hold det hemmeligt, hvor turen går hen. Ud over at være rigtig sjovt, og opbygge en spænding hos børnene, træner det også deres omstillingsparathed og kreativitet.
Lov dig selv at du vil planlægge fx 6 hemmelige udflugter i løbet af det næste år, det kræver ikke ekstra planlægning, fordi alt i princippet kan være den hemmelige destination – fx besøg hos farmor, tur på stranden eller til en sjov legeplads, I ikke har været på før etc.
Oplev de fire årstider i skoven
Lær dit barn om de fire årstider og naturen ved at tage i skoven fire gange i løbet af året. Til foråret kan I se på træerne, der spirer, og de første blomster der vokser frem. Til sommer kan I se, hvordan det hele er sprunget ud og finde små snegle, der kravler rundt på skovstien.
Til efteråret kan I samle kogler, kastanjer og blade ind, som i kan pynte stuen med eller bruge til at lave papirtryk. Til vinter kan I samle gran og blade til juledekorationer.
Leg kildeleg hver dag
Det er sjovt at kilde hinanden, løbe efter hinanden, slås for sjov og bare grine sammen. Gør det til en vane at kilde og grine sammen hver dag. Du bliver både forpustet og glad, og dit barn bliver med garanti lykkelig af det.
Tag et billede hver dag i hele 2014
Det er ikke bare en skøn måde, at skabe et overblik over året der gik, men kan også være en måde at arbejde med dit barns kreativitet. Lad dit barn bestemme hvad billedet skal tages af, og rediger eventuelt billedet sammen bagefter.
Når året er gået, kan i få billederne printet og sætte dem i et fotoalbum, med små noter om hvert billede, eller bare samle dem i en skotøjsæske.
Læs en bog hver dag
Når du læser med dit barn, lærer det ord, situationer og historier at kende, samtidig med at tiden med rolig læsning og sidde på skødet af mor eller far, er en hyggelig nær stund. Afsæt 15-30 minutter hver eneste dag, hvor i læser en bog sammen.
Jeg lover dig, du senere vil komme til at huske de stunder, som nogle af de lykkeligste fra dit barns barndom.
Drik en grøn smoothie hver dag
Hvis dit barn har svært ved at få grøntsagerne ned, kan du forsøge med en daglig grøn smoothie. De kan indeholde selleri, spinat, agurk, tomater eller hvad fantasien ellers rækker til. Der er masser af lækre opskrifter at finde på internettet eller i kogebøger.
Børnene elsker grønne smoothies, og det er en god måde at få lidt grøntsager indenbords – især i de perioder hvor de er allermest kræsne.
Tag ud og se kunst med dit barn
De fleste museer i Danmark er i dag børne- og babyvenlige, så du skal ikke være bange for at tage dit barn med. Babyer elsker de smukke farver og den rolige stemning, der oftest er på museer. Med dit lidt større barn kan du se på billederne og skabe historier og fortællinger om dem. Det gør ikke noget, at det er fjollet og lidt langt ude, det vigtigste er, at fantasien bliver aktiveret.
Mange museer har også små kreative værksteder, hvor i kan lave jeres egen kunst sammen og tage med hjem.
Lær noget sammen
Kunne du og dit barn tænke jer at lære at lave mad, spille fodbold, svømme eller noget helt andet? Find noget I kunne tænke jer at lære og læg en plan for hvordan I kommer i gang. Måske I skal gå ud på græsset og spille fodbold to gange om ugen, eller købe en sjov kogebog og planlægge at lave retter fra den til aftensmad en gang om ugen sammen.
Det er altid hyggeligt at lære noget sammen og dit barn vil nyde, at du for en gangs skyld ikke bare skal lære det noget, men lærer sammen med det – selvfølgelig med niveauforskelle.
Gør noget godt for andre
Giv 20 kroner til ham, der sælger ”hus forbi”, bliv besøgsvenner på et plejehjem, gå ud med raslebøssen sammen og saml penge til et godt formål. Der er mange måder at gøre noget godt på, og undersøgelser viser tilmed, at man bliver mere lykkelig af at gøre noget godt for andre.

Derfor kan du både lære dine børn, om svære temaer som fattigdom, hvorfor der er hjemløse og hvordan man kan hjælpe til, samtidig med at du gør dem mere lykkelige.
Godt nytårsforsæt <3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar