God som brunch- eller frokostret
eller som en del af buffet. Tilsæt evt. 3 spsk. Græskarkerner til dejen.
10 små stk.
50 gr. Porre, renset vægt.
1 fed presset hvidløg
1 dl. Grahamsmel
2 æg
½ dåse flåede hakkede
tomater
½ - ¾ dl. Mælk
salt
olivenolie til stegning
Topping
50 gr. Porre, renset vægt
250 gr. Tomater
frisk basilikum
olivenolie
balsamico
chilliflager eller peber
salt
Topping
Snit porren meget fint,
skyl den i en si og tør den. Skær tomaterne i små terninger, si væden fra.
Bland porre og tomater. Ved serveringen: Bland med groftrevet basilikumblade og
smag til med olie, eddike, salt og peber.
Pandekager
Snit porren meget fint,
skyl den i en si og tør den. Kom porre, hvidløg, mel, æg, tomater og lidt af
mælken i en skål og pisk det til en klumpfri dej. Pisk resten af mælken i lidt
ad gangen. Dejen skal være lidt tykkere end piskefløde. Varm en stor pande op
med 1-2 spsk. Olie. Lav 3-4 små pandekager ad gangen afhængig af din pandes
størrelse. Brug 1 ½ spsk. Dej, som
lægges hurtigt oven i hinanden, per pandekage. Skru ned til middel varme, når
panden er varm. Steg pandekagerne brune og sprøde på begge sider, ca. 2-3
minutter pr. Side. Der skal lidt mere olie på. Hver gang du lægger ny dej på.
Hold pandekagerne varme under sølvpapir eller i ovnen ved 100 gr. Server dem på
et fad enkeltvis med lidt topping på hver pandekage.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar