mandag den 11. februar 2013

Små tomatpandekager med porre-tomat-toppin



God som brunch- eller frokostret eller som en del af buffet. Tilsæt evt. 3 spsk. Græskarkerner til dejen.

10 små stk.
50 gr. Porre, renset vægt.
1 fed presset hvidløg
1 dl. Grahamsmel
2 æg
½ dåse flåede hakkede tomater
½ - ¾ dl. Mælk
salt
olivenolie til stegning

Topping
50 gr. Porre, renset vægt
250 gr. Tomater
frisk basilikum
olivenolie
balsamico
chilliflager eller peber
salt

Topping
Snit porren meget fint, skyl den i en si og tør den. Skær tomaterne i små terninger, si væden fra. Bland porre og tomater. Ved serveringen: Bland med groftrevet basilikumblade og smag til med olie, eddike, salt og peber.

Pandekager
Snit porren meget fint, skyl den i en si og tør den. Kom porre, hvidløg, mel, æg, tomater og lidt af mælken i en skål og pisk det til en klumpfri dej. Pisk resten af mælken i lidt ad gangen. Dejen skal være lidt tykkere end piskefløde. Varm en stor pande op med 1-2 spsk. Olie. Lav 3-4 små pandekager ad gangen afhængig af din pandes størrelse. Brug 1 ½  spsk. Dej, som lægges hurtigt oven i hinanden, per pandekage. Skru ned til middel varme, når panden er varm. Steg pandekagerne brune og sprøde på begge sider, ca. 2-3 minutter pr. Side. Der skal lidt mere olie på. Hver gang du lægger ny dej på. Hold pandekagerne varme under sølvpapir eller i ovnen ved 100 gr. Server dem på et fad enkeltvis med lidt topping på hver pandekage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar