Server dem til dessert
eller i stedet for ost
6-7 små stk.
25 gr. Tørrede tranebær
½ dl. Rugmel
½ dl. Hvedemel
1 æg
1 ¼ - 1 ½ dl. Mælk
½ tsk. Bagepulver
60-70 gr. Brie
1 nip salt
smør til stegning
tørrede tranebær og
ahornsirup til servering
Kom tranebær, mel, æg,
salt og lidt af mælken i en skål og pisk til en klumpefri dej. Pisk resten af
mælken i lidt ad gangen, til konsistensen er lidt tykkere end piskefløde, pisk
bagepulveret i og bag straks. Varm en stor pande op med 1 tsk. Smør. Bag 3-4
pandekager ad gangen afhængig af din pande størrelse. Brug 2 spiseskefulde dej,
som lægges hurtigt oven på hinanden, pr. Pandekage. Skru ned til middel varme,
når panden er varm. Steg pandekagerne brune og sprøde på den ene side, vend –
kom en skive brie på den bagte side og steg i 2 minutter til undersiden er brun
og brien er halvsmeltet. Det skal lidt mere smør på, hver gang du lægger ny dej
på. Hold dem varme i ét lag under sølvpapir eller i ovnen ved 100 gr. Server
dem portionsvis eller på et fad med tranebær og sirup over.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar