lørdag den 9. februar 2013

Bananpandekager med dadler og dadelsirup



Køb den fantastiske dadelsirup og hel kardemomme hos arabiske grønthandlere. Eller brug ½ tsk. Stødt kardemomme og ahornsirup i stedet for.
12. små stk.

2 modne bananer
50 gr. Dadler
frø fra 7 kardemommekapsler
1 dl hvedemel
1 æg
ca. 2 ½ dl kærnemælk
1 tsk. Bagepulver
1 nip salt
smør til stegning
dadelsirup

Mos bananerne med en gaffel, skær dadlerne i små stykker, flæk kardemommekapslerne, tag frøene ud og stød dem let i en morter. Kom bananer, dadler, kardemomme, mel, æg, salt og lidt af mælken i en skål og pisk til en klumpefri dej. Pisk resten af mælken i lidt af gangen, til konsistensen er lidt tykkere end piskefløde, pisk bagepulveret i og bag straks. Varm en stor pande op med 2 tsk. Smør. Lav 3-4 pandekager ad gangen afhængig af din pandes størrelse. Brug 2 spiseskefuld dej, som lægges hurtigt oveni hinanden, pr. Pandekage. Skru ned til middel varme, når panden er varm. Steg pandekagerne brune på begge sider, ca. 2 minutter pr. Side. Der skal lidt mere smør på hver gang du lægger ny dej på. Hold dem varme under sølvpapir eller i ovnen ved 100 gr. Server med sirup – velbekomme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar