Køb den fantastiske
dadelsirup og hel kardemomme hos arabiske grønthandlere. Eller brug ½ tsk.
Stødt kardemomme og ahornsirup i stedet for.
12. små stk.
2 modne bananer
50 gr. Dadler
frø fra 7
kardemommekapsler
1 dl hvedemel
1 æg
ca. 2 ½ dl kærnemælk
1 tsk. Bagepulver
1 nip salt
smør til stegning
dadelsirup
Mos bananerne med en
gaffel, skær dadlerne i små stykker, flæk kardemommekapslerne, tag frøene ud og
stød dem let i en morter. Kom bananer, dadler, kardemomme, mel, æg, salt og
lidt af mælken i en skål og pisk til en klumpefri dej. Pisk resten af mælken i
lidt af gangen, til konsistensen er lidt tykkere end piskefløde, pisk
bagepulveret i og bag straks. Varm en stor pande op med 2 tsk. Smør. Lav 3-4
pandekager ad gangen afhængig af din pandes størrelse. Brug 2 spiseskefuld dej,
som lægges hurtigt oveni hinanden, pr. Pandekage. Skru ned til middel varme,
når panden er varm. Steg pandekagerne brune på begge sider, ca. 2 minutter pr.
Side. Der skal lidt mere smør på hver gang du lægger ny dej på. Hold dem varme
under sølvpapir eller i ovnen ved 100 gr. Server med sirup – velbekomme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar