tirsdag den 12. februar 2013

Karrypandekager med kålsalat



Sund, vegetarisk aftensmad. Nigella, frø af jumfru i det grønne, fås hos arabiske grønthandlere.

8 stk.

2 dl groft usigtet speltmel
2 tsk. Karry
2-3 tsk. Nigellafrø eller hørfrø
½ bundt frisk koriander eller persille
2 stk. æg
2 dl yoghurt naturel
1-1 ½ dl mælk
salt
koldpresset rapsolie til stegning

Kålsalat
400 g rødkål
600 g rød peber
½ bundt friske koriander
1 fed presset hvidløg
4 spsk. friskpresset citronsaft eller limesaft
3 spsk. Flydende honning
salt og peber

Salat
Snit kålen fint med en skarp kniv, udelad stok og yderblade. Snit peberfrugten fint, udelad kerner og membraner. Bland med hakket koriander, hvidløg, citrussaft, honning, salt og peber og smag til.

Pandekager
Kom mel, karry, frø, hakket koriander – gem eventuelt lidt til pynt – æg, yoghurt, salt og lidt af mælken i en skål og pisk, til dejen er ensartet og klumpfri. Pisk så resten af mælken i lidt ad gangen. Hold det sidste mælk tilbage, så dejen ikke bliver for tynd. Den skal være lidt tykkere end piskefløde. Varm en mindre stegepande op ved høj varme med 1 tsk. Olie. Hæld lidt dej ud på panden og vend og drej panden, så dejen fordeler sig. Sku ned til middel varme. Steg til pandekagen er brun i kanten. Vend den med en paletkniv og steg den færdig på den anden side. Det tager et par minutter i alt. Den første pandekage bliver altid lidt forkrøblet. Fortsæt på samme måde, og kom lidt olie på panden hver gang. Hold pandekagerne varme under sølvpapir elle ri ovnen ved 100 gr. Server pandekagerne varme, foldet om lidt salat og pynt eventuelt med hakket koriander.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar