mandag den 10. december 2012

Luciabrød som i gamle dage


25 g gær
100 g smeltet smør
2 1/2 dl lunken mælk
1 g safran eller 1/2 tsk gurkemeje
100 g sukker
1 knsp salt
1 æg
400 g mel
rosiner
sammenpisket æg til pensling
bagepapir 

Opløs gæren i håndvarmt vand smeltet smør og mælk
Knæk ægget og pisk det sammen.
Tilsæt safran eller gurkemeje, sukker, salt og det sammenpiskede æg. 
Drys melet i til sidst og ælt dejen.
Stil dejen til hævning i 40 min. 
Ælt derefter dejen og del den i to lige store stykker, der hver rulles til stænger.
Skær hver stang i 10 stykker og form S'er ud af dejen. 
Pynt med en rosin i S'ernes snoning.
Sæt ovnen på 240 grader

Lad brødene efterhæve på bagepapir på en bageplade i 25 min. 
Pensl med sammenpisket æg og bag brødende på nederste rille i 7 min

Ingen kommentarer:

Send en kommentar