fredag den 18. april 2014

Påskeæg


Æg hører påsken til - både på bordet, i maven - og ikke mindst dem i chokolade. 

5 køkkenråd om æg
  • Hold øje med holdbarhedsdatoen. Brug kun friske æg uden revner.
  • Opbevar æg og retter med æg i køleskab. Det gælder også retter med pasteuriserede æg.
  • Brug pasteuriserede æg til retter, som ikke varmes op, f.eks. koldskål, is, fromage, mousse, råcreme, kiksekage og ostelagkage.
  • Brug gerne almindelige æg til retter, som gennemvarmes, f.eks. farsretter, kager og gratin.
  • Vask hænder, når du har rørt ved æg. Undgå at spilde æg på køkkenbordet, og smid skallerne direkte i skraldespanden.
Mal dine kogte æg 
Pynt dine kogte æg med f.eks. en lille gul kylling. De vil være søde, at have liggende i kurven som sættes på påskebordet. Du kan gøre dem helt skønne ved blot at sætte øjnene / prikkerne lidt forskelligt på dem alle... hi hi

De malede æg vil være både festlige i æggebakken eller give et smil når en sød kanin kigger frem på frokostbordet. Du kan også bruge dem som bordkort på dit påskebord, ved at sætte dem i en hjemmelavet æggeholder


Påske farve hygge 
Skal du af med påskeæg, behøver det ikke nødvendigvis at være lavet af chokolade. Flotte æg i super skønne farver er ligeså skøn en gave - og specielt hvis det er farvet af barnebarnet... eller måske dig. De rene kunstværker kan skabes - og de holder alle længere end et chokoladeæg - Vi har samlet 17 sider med skønne æg, så find blot dine farver frem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar