onsdag den 2. april 2014

Aubergine - hvor lækker kan den blive ?


Først tusinde tak for alle de mange indsendte opskrifter med denne forunderlige grøntsag - Aubergine.

Vi valgte en opskrift på sprødstegte aubergibeskiver med mozzarellaost, som egentlig var beregnet som en forret - men vi tilføjede en tomatsalsa samt en friskbagt rugspelt bolle... så var vi klar til, at kaste os ud i, at gøre vores aubergine til et lækkert hovedmåltid... om muligt ?

Vi brugte:
1 aubergine, skrællet og skåret i skiver af ca. 1 cm tykkelse

4 dl økologisk rasp

1 spiseske salt med parmasan cheece & Basil
1 æg

1/2 dl mælk

Solsikkeolie til stegningen

1 kugle frisk mozzarella

Tomatsalsa.
8 små solmodne tomater
finthakket
 basilikumblade
1 spsk olivenolie

salt med parmasan cheece & Basil


Kom olie i en dyp stegepande ca. 1/2 cm op af kanten, og lad det blive varmt.


Slå ægget ud i en dyb tallerken, tilsæt mælk og pisk det sammen. Bland rasp og salt i en anden dyb tallerken. Dyp aubergineskiverne først i ægget og derefter i rasp. Det er vigtigt, at skiverne er helt dækkede. 
Når olien begynder at lugte varm er den klar til stegningen. Vær forsigtig når du ligger skiverne i olien.

Mens første hold aubergineskiver steger, hakker du dine tomater og basilikum og blander olie og salt i - så det kan stå og trække på køl.

Steg skiverne til de er gyldne og gennemstegte. Læg dem efterfølgende på fedtsugende papir. Fortsæt til alle skiverne er stegte.


Læg skiverne på bagepapir. Skær mozzarellaosten i skiver og placer osten på hver aubergineskive Sæt dem i ovnen i ca. 5 minutter ved 200 grader, til osten er smeltet og gledet lidt ned over aubergineskiverne.


Tag skiverne ud og anret dem på tallerkner, pynt med tomatsalsaen og server straks.


Vildt lækre, sprødstegte aubergineskiver med smeltet mozzarellaost og en helt simpel tomatsalsa af små cherrytomater, frisk basilikum, olie, og den fantastiske salt fra Nicolas Vahé med ”parmasan cheese & Basil” - velbekomme

Det er bestemt en ret vi skal lave en anden gang... og kokkehuer - den fik 6 ud af 6 af alle omkring bordet, alle var super overrasket over hvor skønt og nærmest himmelsk det smagte. 

Så på spørgsmålet: "hvor lækker kan en aubergine blive" ? er svaret: "ret lækker" :-) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar