tirsdag den 21. maj 2013

Rabarber - fra deres bedste side



Foråret varmer i haven og stilke og blade bryder frem med en gevaldig vækstkraft og gør dermed rabarber til et af de lækkerier, vi kan høste tidligst i haven.

Rabarber er i virkeligheden en grøntsag, men bliver brugt som en frugt. den er i familie med skovsyre og oprindeligt har roden været anvendt som lægemiddel i kina.

Rabarber er nemme at dyrke og har været anvendt i de søde og salte køkken siden slutningen af 1800-tallet i Danmark.

Når spiser rabarber, føles tænderne lodne. Det er forbi, rabarber har et relativt højt indhold af oxalsyre. Desuden indeholder de citronsyre og æblesyre, der gør dem næsten uspiselig i rå form - men som kompot, grød, tærte eller saft fungerer rabarber som et fremragende modspil til alt det søde.


Rabarber muffins
120 g smør
2 dl mælk
2 æg
120 g flormelis
1/2 vaniljestang, kornene heraf
220 g hvedemel
1 1/2 bagepulver
75 g marcipan, revet
200 g rabarber, skåret i små stykker
20 g mel 

Smelt smørret i en gryde, og afkøl det. tag en skål, og pisk mælk, æg, flormelis og vaniljekorn. Tag en anden skål, og bland hvedemel og bagepulver, og rør det i æggemassen, til dejen er jævn. Rør dernæst smeltet smør og revet marcipan heri. Vend rabarberstykkerne sammen med 20 g mel - når du vender dem med mel falder rabarberstykkerne ikke til bunds i kagedejen under bagningen. Rør de melede rabarberstykker i muffindejen.


Fyld dejen i 10-12 muffinforme og bag dem 15-18 min. ved 200 grader - velbekomme

Ingen kommentarer:

Send en kommentar