tirsdag den 2. juli 2013

Opskrift - koldskål med ymer


Der findes næsten ikke noget mere sommerligt end Kærnemælkskoldskål... hvad er din ynglings opskrift ?
Vi har prøvet rigtig mange bl.a. med ymer, en uden æg men med strejf af appelsin samt de skønneste karamelliserede havregryn som toppings - samt en sommerlig cheesecake med koldskål... mums


Koldskål med ymer, vanilie og citron
2 liter
4 past. æggeblommer (2 bægere)
2 spsk sukker
1 vaniljestang
2 spsk vanijlesukker
1 liter kærnemælk
1 liter Ymer/tykmælk
1/4 citronsaft

Æggeblommer og sukker piskes skummende og hvidt. Tilsæt vanijle og vanijlesukker og pisk det sammen med æggesnapsen. Mens der stadig piskes kraftigt tilsættes ymer og kærnemælk til koldskålen har en passende konsistens. Den smages til med citronsaft og vanijesukker. Kom de tomme vanijlestænger i koldskålen og lad den trække nogle timer i køleskabet inden servering.

Serveres med ristede havregryn, nødder og frugt - velbekomme

Ingen kommentarer:

Send en kommentar