Jordbærrene strutter af sundhed - spis dem nu... til morgenmad, frokost og aften - mums.
Duften er umiskendelig. Når man går forbi grønthandlerens disk med jordbær, er ingen i tvivl. Det dufter sødt og rødt og giver minder om varme somre i morfars kolonihavehus, hvor jeg spiste dem direkte fra planten.
Jordbær Trifli
Kokoscreme
1½ dl kokosmælk
2 spsk kokosmel
2 spsk sukker
3 spsk mælk
2 spsk maizena (strøgne)
2 æggeblommer
1 tsk revet citronskal
1 dl fløde
Fremgangsmåde:
Kokosmel, kokosmælk og sukker koges op i en gryde.
Æggeblomme, mælk og maizena piskes sammen i en skål. Halvdelen af kokoscremen hældes over i æggeblandingen imens der piskes. Det hele røres sammen i gryden mens der piskes. Citronskal kommes i, og cremen koges lige igennem til den tykner. Sættes i køleskabet til den er helt kold.
Fløden piskes stiv og røres sammen med cremen lige inden trifllien samles i et glas.
Jordbærgrød til trifli: (laves lidt syrlig, da triflien ellers bliver for sød)
325 g jordbær
75 g sukker
1/4 dl vand
½ spsk maizena
Jordbær og sukker koges sammen i en gryde til ca halvdelen af jordbærerne er kogt ud. Maizena røres op med vand, og blandingen røres i jordbærene. Koges op et øjeblik. Sættes på køl.
100 g makroner smuldres i 5 dessertglas
10 tsk konc. hyldeblomst saft fordeles over makronerne (alternativ: portvin)
Jordbærgrøden fordeles over makronblandingen og kokoscremen fordeles over til sidst. Sættes i køleskabet mindst 1 time inden servering - velbekomme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar