mandag den 6. juni 2016

Snobrød til Sankt Hans


Sankt hans var oprindelig og er stadigvæk en glædens fest, og på denne lange lyse sommeraften er det oplagt at invitere gæster.

Har du ikke mulighed for at tænde bål i haven, er der masser af steder rundt omkring, hvor der arrangeres bålfest. Syng, snak, bag snobrød, leg gættelege og fortæl farlige historier om hekse og trolde... og verdens letteste snobrød skal du ikke snydes for.

Snobrødsdej:

12 stk.

3 dl mælk
3 dl vand
50 gr gær
4 tsk salt
4 tsk sukker
4 spsk olie
800-900 gr hvedemel – husk lidt ekstra til æltning


Lun vandet i gryde og bland det med mælk i en skål til temperaturen er lillefingervarm. Opløs gær i den lune væske og rør salt, sukker, olie og mel i dejen. Ælt dejen til den er smidig og glat, dæk skålen til og lad dejen hæve til dobbelt størrelse – ca. 30 minutter. Del dejen i 12 stykker og rul hvert stykke til en pølse. Sno pølsen om en snobrødspind og bag brødet i gløderne af bålet.

Dine snobrød bliver bedst hvis du laver dem over gløder og ikke flammer, så tænd dit snobrøds bål i god tid.

Brug evt. ventetiden på at finde en rigtig god pind til dit snobrød. Den må ikke være for tynd, så den ikke kan holde dejen. Men ej heller for tyk så du ikke har kræfter til at holden den indtil dit snobrød er færdigt. Altså blot hvis du ikke allerede har dem klar ;-) 

Et tip er at pille barken af ca. 20-25 cm fra spidsen af pinden. Brænd spidsen lidt af over bålet, dette bevirker at saften fra pinden ikke trænger ud i din snobrød og giver en grim og bitter smag. Ja det ved man når man har været spejder i mange år. Så tak til papegøjerne og de mange snobrøds timer omkring bålet 

Du er nu klar til at bage dit snobrød. Husk ikke at rulle dejen for tyk om pinden, da det så tager laaaange tid for at blive klart til at spise. Og husk at lukke enden på dit snobrød, så dit evt. fyld - syltetøj, ost, skinke eller hvad du kan lide ikke falder ud når du endelig skal spise det :-)

Du ved at dit snobrød er færdigt når du banker på det og det lyder hult. Mens I hygger ved bålet, så husk at deje det med jævne mellemrum, så det bliver fint gyldent hele vejen rundt - så bliver det nemlig bedst.

Velbekommen


Ingen kommentarer:

Send en kommentar