onsdag den 25. juni 2014

Skvalderkål


Skvalderkål er ikke velkommen i særlig mange haver, men de fine, nye skud smager rigtig godt. De kan plukkes hele sommeren igennem. Skvalderkål breder sig hurtigt og blomstrer med små hvide blomster i skærme i juni til august. Skyl skvalderkålen og læg den i køleskabet, så kan den holde sig et par dage. 

Boller med skvalderkål
Ingredienser
10 gr. gær
8 dl. lunkent vand
400 gr. fuldkornsmel
600 gr. hvedemel
50 gr. knækkede hvedekerner
5 spsk. tahin
3 spsk. sirup
1 spsk. salt

Læg hvedekernerne i blød i koldt vand i 1 time. Opløs gæren i det lunkne vand. Rør lidt mel, tahin, salt og sirup i. Tilsæt resten af melet samt hvedekerner. Rør dejen sammen. Lad dejen hæve køligt natten over. Del dejen i ca. 12 stykker, og form bollerne. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i 15 min. Læg skvalderkål over bollerne og pensl med lidt vand. Bag dem i 10 min ved 200 grader. 

Velbekommen :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar