HUSK varme hveder og hygge den 4. maj
Store Bededags oprindelige navn var "ekstraordinær, almindelig bededag".
I dag bider vi mest mærke i dagen på grund af traditionen med de lækre, varme hveder, som stammer fra midten af 1800-tallet. og vi har tilmed en fedtfattig opskrift, God appetit!
Ingredienser:
Ingredienser:
4 dl. Letmælk |
100 gram Gær |
50 gram Margarine |
2 tsk. Salt |
2 tsk. Sukker |
3 Æg |
1000 gram Hvedemel |
Mælken lunes, gæren udrøres heri. Margarinen smuldres i melet. De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes godt sammen. Stilles til hævning i ca. 1/2 time. Dejen slås ned og formes til 12 boller, som lægges tæt i en lille smurt bradepande. Hvis bollerne ikke fylder bradepanden, laves en kant af smurt alufolie. Efterhæver over damp, ved at bradepanden stilles oven på en gryde kogende vand i ca. 20 min.
Bagetid: ca. 20 min ved 200 grader. Hvederne skilles, flækkes og ristes
Bagetid: ca. 20 min ved 200 grader. Hvederne skilles, flækkes og ristes
velbekomme :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar