Suppe er fantastisk hverdagsmad på en kold vinterdag, kan tilmed være vinterens største vitaminbombe. Med dampende varm suppe holder du kulden ude og fylder samtidig kroppen med vitaminer, antioxidanter og mineraler.
Ca. 4 personer
2 kg små blommetomater
4 fed hvidløg
1 gulerod
½ fennikel
3 spsk olivenolie
Flagesalt
Peber fra kværn
Evt. 200 ml 9 pct. cremefraiche -eller 10 pct. græsk yoghurt
Basilikumolie:
4 spsk olivenolie
1 lille håndfuld frisk basilikum
Kom alle ingredienser i en stor bradepande. Fordel olie, salt og peber henover, dæk med alufolie og bag ved 200 grader i halvanden time. (Når grøntsagerne bages i ovnen, bevarer de flere næringsstoffer og mere smag.) Tag folien af og bag yderligere i 30 minutter. Lav olien imens.
Hak basilikum meget fint eller kør den gennem en persillekværn. Bland med olien. Kom de bagte grøntsager i en blender og blend til suppe, tilsæt evt. lidt vand. Smag suppen til. Server suppen i skåle og dryp olie over suppen. Tilsæt evt. en klat cremefraiche eller en klat yoghurt i hver skål.
Ca. 4 personer
2 kg små blommetomater
4 fed hvidløg
1 gulerod
½ fennikel
3 spsk olivenolie
Flagesalt
Peber fra kværn
Evt. 200 ml 9 pct. cremefraiche -eller 10 pct. græsk yoghurt
Basilikumolie:
4 spsk olivenolie
1 lille håndfuld frisk basilikum
Kom alle ingredienser i en stor bradepande. Fordel olie, salt og peber henover, dæk med alufolie og bag ved 200 grader i halvanden time. (Når grøntsagerne bages i ovnen, bevarer de flere næringsstoffer og mere smag.) Tag folien af og bag yderligere i 30 minutter. Lav olien imens.
Hak basilikum meget fint eller kør den gennem en persillekværn. Bland med olien. Kom de bagte grøntsager i en blender og blend til suppe, tilsæt evt. lidt vand. Smag suppen til. Server suppen i skåle og dryp olie over suppen. Tilsæt evt. en klat cremefraiche eller en klat yoghurt i hver skål.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar