4 kg fiskeben af fladfisk
6 dl tør hvidvin
2 hvidløg
2 løg
1 gulerod
1 porre
1 stk. knoldselleri
3 laurbærblade
10 peberkorn
½ l fløde lidt frisk ingefær
200 g fisk i fileter
kørvel
Skyl fiskeben og grøntsager i koldt vand. Skræl og pil grøntsagerne og skær dem i små stykker. Sauter grøntsagerne let i en gryde, uden at de tager farve. Tilsæt 3 dl vin og reducer væsken næsten væk. Tilsæt fiskebenene og krydderierne sammen med vand, til det dækker, og kog ved svag varme i 20 min.
Tag gryden af og lad suppen trække i 20 min. Sigt den gennem en fin sigte. Tilsæt 3 dl vin til fiskefonden og kog ind, til der er ca. 8 dl. Tilsæt fløden og kog op. Smag til med friskreven ingefær. Skær fisken i små stykker og lad den småkoge i supppen ca. 3 min. Server i dybe tallerkner og pynt med kørvel.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar