lørdag den 17. november 2012

Delikat fiskesuppe



4 kg fiskeben af fladfisk 
6 dl tør hvidvin 
2 hvidløg 
2 løg 
1 gulerod 
1 porre 
1 stk. knoldselleri 
3 laurbærblade 
10 peberkorn 
½ l fløde lidt frisk ingefær 
200 g fisk i fileter 
kørvel 

Skyl fiskeben og grøntsager i koldt vand. Skræl og pil grøntsagerne og skær dem i små stykker. Sauter grøntsagerne let i en gryde, uden at de tager farve. Tilsæt 3 dl vin og reducer væsken næsten væk. Tilsæt fiskebenene og krydderierne sammen med vand, til det dækker, og kog ved svag varme i 20 min. 

Tag gryden af og lad suppen trække i 20 min. Sigt den gennem en fin sigte. Tilsæt 3 dl vin til fiskefonden og kog ind, til der er ca. 8 dl. Tilsæt fløden og kog op. Smag til med friskreven ingefær. Skær fisken i små stykker og lad den småkoge i supppen ca. 3 min. Server i dybe tallerkner og pynt med kørvel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar