søndag den 4. august 2013

Opskrift - cremet tomatsuppe



Varm til kølige aftener − kold til solrige dage og i begge tilfælde med let ricotta på toppen.

2 kg store, modne tomater
1 hakket løg
2 fed knust hvidløg
Et par laurbærblade
2 spsk olivenolie
2 spsk rørsukker
2 spsk hvidvinseddike
7,5 dl vand
salt, friskkværnet peber

Krydderurte-ricotta
125 g ricotta
2-3 spsk finthakkede krydderurter, som f.eks.
dild, persille og kørvel
400 g durumbrød


Skold, flå og hak tomaterne. Sauter løg, hvidløg og laurbærblade i en gryde i olivenolie et par minutter under omrøring og kom derefter de hakkede tomater  i gryden med sukker, vineddike og vand. Bring det hele i kog og lad tomaterne snurre 35-40 minutter. Rør jævnligt. Blend og smag suppen til med salt og peber, kog den evt. en anelse ind til den ønskede konsistens. Skal suppen spises kold, afkøles den. 

Rør og smag ricottaen til med salt, peber og krydderurter. 
Brug en dessertske og form den til små ovale kugler. Læg dem på et stykke bagepapir eller plast og læg dem i fryseren 20-30 minutter. Server dem i suppen og giv brød til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar