mandag den 20. juli 2009

Stikkelsbærgrød


En skøn dessert på en varm sommer dag og juli er stikkelsbær måned. Det er en gåde hvorfor der ikke er flere der laver grød. Det er nemt og kan laves dagen i forvejen, det smager godt og børn er vilde med det.

Vask og rens stikkelsbær for ender og stilke, hele familien kan være med det dette arbejde. Du kan bruge røde og grønne stikkelsbær. Kom stikkelsbærrene i en gryde og dæk næsten med vand. Kog under låg, til bærrene falder fra hinanden.

Blend grøden med en stavblender i gryden, men ikke for meget - da det ellers bliver til mos. Smag til med rørsukker og temmelig meget vaniljesukker.

Jævn med grødjævning eller kartoffelmel. Husk at komme kartoffelmel i vand og ryst inden at kommer jævningen i grøden.

Spis grøden når den er næsten kold med mælk, måske strøsukker. Dagen efter kan eventyrlige stikkelsbærkrylefytter laves eller server stikkelsbærgrøden med græsk yoghurt og en kvist citronmelisse.

Stikkelbærkrylefyt

Tag din stikkelbærgrød fra køleskabet og Pisk flødeskum meget stift i tilsvarende mængde. Lige dele grød og flødeskum vendes sammen og stil det derefter koldt.

Servér i portionsglas; læg 3-4 gode, knuste makroner pr. portion i bunden, og hæld den luftige, kolde frugtcreme over. Pynt evt. med nødder eller mandler.

Man kan for nemheds skyld også servere desserten i en skål. Bland makronerne i frugtcremen lige inden serveringen, så de ikke bliver bløde.

Stikkelsbærgrød og stikkelbærkrylefyt kan serveres til hverdag eller fest, skønne glas og pynt, er desserten ganske fortryllende - for hele familien.

velbekomme

Ingen kommentarer:

Send en kommentar