onsdag den 19. november 2008

Grovboller med courgetter og æble



Saftige og mættende boller. Opskriften kan suppleres med 50 g. rosiner
eller hakkede hasselnødder.

16 stk.
2½ dl vand
2½ dl kærnemælk
50 g gær
2 tsk. salt
1 tsk. honning
en halv groftreven courgette (ca. 125 g )
1 udkernet groftrevet æble
200 g fuldkornshvedemel
ca. 700 g hvedemel

lun vand og kærnemælk, til blandingen er fingervarm (37 grader)

Rør gæren ud i lidt af den lune væske, tilsæt resten af væsken samt
salt, honning, courgette, æble og fuldkornsmel. Rør derefter hvedemel
i dejen, indtil den er en anelse klæg og lad den hæve tildækket ca. 1
time.

Ælt dejen igennem, evt. med yderligere mel, og del og form den til
boller, som lægges på en plade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve
20 minutter, pensl dem med vand og bag dem gyldne midt i ovnen ved 200
grader i 15-20 minutter. Lad bollerne afkøle på en bagerist.

velbekomme

Ingen kommentarer:

Send en kommentar