En våd lørdag = hygge indendøre, måske med skønne lune kardekomme snurrer ?
Dej:
100 g smør
7 dl. Mælk
50 gr. sukker
et nip salt
2 tsk stødt kardemomme
50 g gær
½ tsk. Salt
1 æg
850 hvedemel
Fyld:
75 g blødt smør
100 gr. Brunt farin
1 tsk. Stødt kardemomme
Pensling:
Et sammenpisket æg
Smelte smøret i en kasserolle. Tilsæt mælken og hæld
blandingen i en bageskål. Rør gæren ud i blandingen. Tilsæt alle de øvrige
ingredienser, ælt dejen godt igennem og lad dejen hæve et lunt sted i 45
minutter under et fugtet viskestykke.
Rør ingredienserne sammen til remoncen. Rul dejen ud til
en firkant på ca. 30 x 40 cm og smør remoncen ud på den.
Fold dejen på midten på den lange led. Skær derefter 2-3
cm brede strimler, og sno dem rundt som en spiral. Bind en knude på strimlen og
fold enderne ind under ”bollen”. Læg knuderne
på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i ca. 30 minutter, hvorefter de
pensles med æg.
Bages
ved 225 grader, varmluft, i ca. 12 minutter.
Mums - Velbekomme
Ingen kommentarer:
Send en kommentar