onsdag den 21. marts 2012

Opskrift - ufha... kan du holde varmen?




Her i familien hygger vi stadigvæk med suppe, en fantastisk måde at få rigtig mange grøntsager i ungerne på samt det luner kroppen i disse kolde dage. Og en Sund bonus: Suppen bugner af kostfibre og dækker derfor næsten 60 % af dit dagsbehov for de fordøjelsesfremmende planterester.


Sund suppe
der varmer og mætter - og giver et boost af vitaminer og mineraler.

Hvem kender ikke eventyret om den fantastiske suppesten, der (med lidt snyd) kunne trylle pragtmåltider ud af næsten ingenting?

Der er dog ingen snyd i opskrifterne her, men masser af nyttige næringsstoffer. Supperne her vil fx give dig 300-400 g grønsager, der glider ned så let som ingenting.

Suppe giver oven i købet en ekstra gevinst, fordi der ikke ryger vitaminer og mineraler ud med kogevandet. De svømmer i stedet rundt i suppen og ned i dig, hver gang du putter en skefuld i munden.

Suppe giver suveræn optagelse af stoffer

Når du nyder en varm suppe, får det ikke kun blodet til at rulle lidt hurtigere. Du kan nemlig samtidig glæde dig over, at antioxidanterne fra suppens mange kogte grønsager er meget nemmere at optage, end når grønsagerne er rå.

Forklaringen er, at når grønsager bliver kogt, sprænges plantecellerne, så de mikroskopiske stoffer bliver meget nemmere for kroppen at optage.

Kartoffelsuppe med kikærter
Varmende, cremet og spækket med kostfibre.

2 personer
200 g kartofler
1 porre
1 fennikel
100 g kogte kikærter
200 g groft brød
1 tsk. olivenolie
Lidt stødt koriander
8 dl bouillon
Salt og peber

Tilberedning
Skræl kartofler, porre og fennikel. Skær herefter i mindre stykker. Sauter nu porre og fennikel i lidt olie med koriander, tag en skefuld af blandingen fra til pynt, og kom så kartoffel og bouillon ved. Kog så i 20 min. Purer til en glat suppe, der tilsættes kogte kikærter, og smag til med salt og peber. Pynt evt. med lidt fennikel- og porresauté, og server.

Velbekomme

Ingen kommentarer:

Send en kommentar