Spinatsnurrer
Den friske spinat giver dejen den flotte, grønne farve. Vi former dejen til snurrer og spiser brødene lune med koldt smør.
Ingredienser
2 dl vand
1 dl yoghurt naturel
15 g gær
2 tsk. salt
1/2 spsk. flydende honning
100 g spinat
50 g grovvalsede havregryn
100 g fuldkornsmel
ca. 250 h hvedemel
hæld vand og yoghurt i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt og honning.
Skyl spinaten, og slyng den næsten tør. Damp den en gryde med det vand, som hænger ved. til den falder sammen.
Vrid spinaten fri for vand, og hak den fint. Kom spinaten i væsken sammen med havregryn og fuldkornsmel. Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen. Ælt. til dejen er glat og smidig.
Stil dejen tildækket ti hævning et lunt sted i ca. 1 time
Rul dejen ud på et meldrysset bord til et kvadrat ca. 30 x 30 cm. Skær dejen ud i 10 strimler a ca. 3 cm.
Sno hver strimmel, så du har 4-5 snoninger. Sno derefter dejstrimlerne samen til en bolle. Bøj den yderste dejende ind under bollerne. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.
Tænd ovnen på 225 grader. bag spinatsnurrerne i ca. 12 minutter, til de er gyldne. Server med koldt smør - velbekomme
Ingen kommentarer:
Send en kommentar