torsdag den 12. januar 2012

Dryppelys a la Phistermedister anno 2012







Sidste års version var med perler og i år har vi leget med glimmer sammen med stearinen - et ganske sjovt og flot resultat... specielt hvis I spørger min 7 årige datter som i timer har siddet og tryllet med dryppelys sammen med mig.

I skal bruge forskellige gennemfarvede lys og et ildfast fad med ca. 3 mm vand, bage skabeloner samt glimmer i fortryllende farver og magien kan begynde.


Kom nu dit glimmer ned i vandet, hvis det klumper sammen så brug en kniv til at fordele det stille og roligt, spå det kommer ud til alle kanter. 


Nu skal du blot vælge farve og begynde at dryppe. Du holder det tændte lys hen over skabelonen, så lyset drypper ned i vandet. Husk at dreje lyset engang imellem, så det ikke brænder helt skævt, da stearinen ville kunne blive lidt sort og grumset.

Skift evt. indimellem til en anden farve lys, så får I en fin farvet stearinblanding, som I kan tage op, når den er størknet. Men husk at lave formen skal have en vis tykkelse, så den ikke knækker

Tag et fad og kom lidt vand i bunden blot 3 mm. så stearinen ikke hænger fast i fadet. Vælg en kageform og læg den ned i vandet.

Hvis du gerne vil have bagsiden til at være helt plan og fin kan du hælde stearin med i formen, f.eks. fra et stort lys. Men husk at "lukke" alle kanter med dryppelys først eller vil din forside komme til at se ud som ovenstående kagemand.

Tip:
hvis du gerne vil have et hul til ophæng i din figur, sætter du blot en lille stump sugerør der hvor du gerne vil have hullet. Du drypper nu stearin udenom. Når hele formen er færdig og klar til at blive taget ud af formen kan du stille og roligt dirke sugerøret løst og du har et fint hul.

Rigtig god fornøjelse


2 kommentarer:

  1. De er super søde.... skøn idé, som vi helt sikkert skal prøve af :0)

    Tina, jeg mangler et sted jeg kan tlmelde mig som fast læser :0)

    SvarSlet
  2. Søde Gitte mus, det gør man ved at trykke på den blå firkant med hvidt kryds :-)
    Hi hi bedre sent end aldrig - ikk <3
    knus Tina

    SvarSlet