torsdag den 23. maj 2013

Opskrift - Yoghurt med rabarberkompot og crunch



Lidt græsk yoghurt med en hjemmelavet rugbrødscrunch og kompot af året første rabarber er en god og sød start på en brunch. Både rugbrødscrunch og rabarberkompot kan tilberedes dagen i forvejen.

Rugbrødscrunch
200 g rugbrød
150 g brun farin
1 spsk. stødt kanel

Skær rugbrødet i meget små tegn, og vend dem sammen med brun farin og kanel. varm en slip let pande uden fedtstof, og rist rugbrødsblandingen under omrøring i ca. 5 minutter, til sukkeret er karamelliseret. Tag panden af varmen og fordel crunchen på et stykke bagepapir til afkøling. Opbevar crunchen i et glas med låg.

Rabarberkompot
600 g rabarber
175 g sukker
korn af 1 vaniljestang

Rens og skær rabarberne i små stykker på ca. 2 cm. Kom rabarber og sukker i en gryde sammen med vaniljekorn, og kog ved svag varme i ca. 10 minutter til en kompot. Tag gryden af varmen, og afkøl kompotten.

Fordel yoghurt, rugbrødscrunch og kompot i en små skåle eller glas - det ser så fint ud med det smukke farver som tydeligt ses når retten anrettes i et glas.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar