Lidt græsk yoghurt med en hjemmelavet rugbrødscrunch og kompot af året første rabarber er en god og sød start på en brunch. Både rugbrødscrunch og rabarberkompot kan tilberedes dagen i forvejen.
Rugbrødscrunch
200 g rugbrød
150 g brun farin
1 spsk. stødt kanel
Skær rugbrødet i meget små tegn, og vend dem sammen med brun farin og kanel. varm en slip let pande uden fedtstof, og rist rugbrødsblandingen under omrøring i ca. 5 minutter, til sukkeret er karamelliseret. Tag panden af varmen og fordel crunchen på et stykke bagepapir til afkøling. Opbevar crunchen i et glas med låg.
Rabarberkompot
600 g rabarber
175 g sukker
korn af 1 vaniljestang
Rens og skær rabarberne i små stykker på ca. 2 cm. Kom rabarber og sukker i en gryde sammen med vaniljekorn, og kog ved svag varme i ca. 10 minutter til en kompot. Tag gryden af varmen, og afkøl kompotten.
Fordel yoghurt, rugbrødscrunch og kompot i en små skåle eller glas - det ser så fint ud med det smukke farver som tydeligt ses når retten anrettes i et glas.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar