onsdag den 15. maj 2013

Opskrift - jordbærtærte


Mørdej:

250 g mel
170 g smør
60-70 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker
1 lille æg

Vaniljecreme:
4 æggeblommer
100 g sukker
1 stang god vanilje
3,5 dl sødmælk
30 g maizena
Evt. lidt koncentreret hyldeblomstsaft
2 bakker smukke, røde jordbær
1 stort glas ribsgelé

Fremgangsmåde:
Smørret smuldres i melet sammen med sukker, vaniljesukker og salt. Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt – den må ikke æltes. Dejen skal hvile i en times tid på køl. Denne mørdej bliver usædvanlig sprød og lækker og kan varmt anbefales til diverse frugttærter. Så bager man dejen i en passende form ”blindt”, dvs. at man lægger et stykke bagepapir over dejens bund og sider og fylder formen med f.eks. tørrede ærter, så hæver dejen ikke op under bagningen, som foregår ved 220° i ca. 20 min. Herefter kan man fjerne ærter og papir og evt. give bunden 5-10 minutter ekstra. Når bunden er bagt og afkølet, pensler man den med lidt smeltet ribsgelé, det forhindrer den i at blive blød, når der lægges creme på.

Så laver man en god vaniljecreme på følgende måde: Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljestang og korn i en gryde sammen med mælken og kog det op. Imens piskes æggeblommer sammen med sukkeret, tilblandingen er hvid og skummende. Rør maizena i. Fisk vaniljestangen op og hæld den kogende mælk i æggeblandingen, mens der piskes. Kom cremen tilbage i gryden, sæt den over ilden og kog den igennem et minuts tid under kraftig piskning, – den må ikke brænde på. Smag evt. cremen til med lidt koncentreret hyldeblomstsaft, men pas på, at den ikke bliver for tynd. Sæt den derpå på køl. Man kan evt. gnide overfladen med lidt smør, så trækker den ikke skind.

Fordel den afkølede creme på tærtebunden og læg de plukkede jordbær oven på cremen.

Resten af ribsgeléen smeltes, og jordbærrene overtrækkes med den. Sæt kagen på køl, til den skal spises

Ingen kommentarer:

Send en kommentar