tirsdag den 18. december 2012

Bagteæbler med julekydret fyld



6 store æbler 
6 spsk. kokosolie 
1 spsk. agavesirup 
1 dl mandler 
½ dl. rosiner 
¼ tsk. kardemomme 
1 tsk. kanel 
½ tsk. stødt nellike 
Reven skal fra 2 citroner 
Evt. chokolade

Fjern kernen på æblerne fra toppen af, men ikke hele vejen igennem. Tag skrællen af æblerne fra toppen af og 1/3 ned.

Smelt kokosolie og afkøl det

Mal mandlerne (med skræl) til mel i kaffekværn og kom det i den afkølede kokosolie sammen med agavesirup, krydderierne, rosiner og citronskal.

Put fyldet i æblerne – så meget du kan presse ned i hver. Sæt æblerne i et ildfast fad med lidt vand i bunden og bag dem i ovnen ved 160 grader ca. 1 time, eller til æblerne er bløde. 

TIP: Kom evt. lidt grofthakket chokolade på toppen, når æblerne er kommet ud af ovnen.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar