lørdag den 4. april 2015

Hjemmelavet is - mums


Det begynder at lysne, både udenfor og på grønthandlerens hylder. Brug frugter og bær i din is - og sæt dem på en pind, så er de klar til at nyde næste gang solen kigger smukt frem.

Græskar is

100 g rørsukker
80 g honning
6 pasteuriserede æggeblommer
1 spsk. majsstivelse
1 tsk. stødt kanel
1/4 tsk. stødt muskatnød
1/4 tsk. stødt ingefær
1/8 tsk. stødte nelliker
En smule havsalt
5 dl kokosmælk
1 vaniljestang
420 g græskarmos

Græskarmos

Del et Hokkaido-græskar i to, fjern kernerne. Bag de to halvdele i cirka 50 minutter ved 180 grader - eller indtil de er møre. Afkøl og sab indmaden fra skallerne. Pres derefter indmaden igennem en si. Afkøl.

Brug en el-pisker til at piske rørsukker, honning og æggeblommer til en tyk og cremet, ensartet masse. Tilsæt majsstivelse, krydderier og havsalt og blend det hele sammen.

Fjern kornene fra vaniljestangen og bland dem med en tsk. rørsukker. Opvarm under konstant omrøring vaniljekornene, den tomme vaniljestang og kokosmælk i en tykbundet gryde, indtil det begynder at ryge. Det må ikke koge.

Hæld langsomt kokosblandingen over sukkermassen under konstant omrøring. Kom det hele tilbage i gryden og opvarm det til cirka 78 grader. Tag gryden af varmen, fjern vaniljestangen og pisk græskarmosen i med en el-pisker. Hvis der er små klumper, kan det sigtes til sidst.

Hæld ismassen i en skål, dæk den til og afkøl den i køleskab til 5 C, eventuelt natten over. Kom massen i en ismaskine og følg maskinens anvisninger. Tilsæt de ristede valnødder 5 minutter inden isen er færdig - mens den stadig har softice-konsistens.

Hvis du ikke har en ismaskine, sætter du efter afkøling massen i fryseren. Tag den ud hver halve time og pisk den med en el-pisker for at undgå krystallisering. Efter cirka 2½ time er isen færdig.

Pistacieis

2 dl pistacienødder
2,5 dl fløde
2,5 dl Sødmælk
6 æggeblommer (pasteuriseret)
125 g sukker

Hak nødder forholdsvis fint. Kom dem herefter i en gryde og rist dem lidt, til de bliver gyldne. Hæld mælk og fløde ved og lad det koge ved svag varme, til nødderne bliver møre. Purer nøddemælken i en blender og si det.

Pisk sukker og æggeblommer skummende i en stor skål. Leger æggemassen med den purerede nøddemælk. Når æggemassen er legeret tyk og cremet, tages den af varmen og køles af. kør pistacieisen på ismaskine, til den bliver rigtig cremet og luftig. Kom den derefter i fryseren, til den skal spises.

Basilikumis

4 dl letmælk
2 dl fløde
4 æggeblommer
125 g sukker
1 knivspids salt
3 spsk hakket frisk basilikum

Mælk,fløde, salt og halvdelen af sukkeret hældes i en gryde sammen med fint hakket basilikum. Varm dette op til lige før det koger. lad det køle ned 20-30 min og hæld det i en blender for at få basilikummen fuldstændig fint hakket.

Pisk æggeblommer og resten af sukkeret i en anden gryde, til det er lyst og luftigt. Gryden sættes over svagt blus samtidig med at den varme mælk/løde med pasilikum langsomt hældes i mens der piskes fortsæt til lige nær kogepunktet (82-84 grader). Dette må endelig ikke komme op at koge.

Stil herefter ismassen til afkøling (gerne natten over).

Hæld ismassen i ismaskinen, og lad denne køretil isen er færdig. Hvis isen laves uden ismaskine, rør da jævligt i isen under nedfrysningen.

Velbekommen :-)

Har du en super skøn opskrift på hjemmelavet is så send den gerne til os - så alle andre prinser og prinsesser og deres venner kan blive glade i maven over hele sommeren.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar