tirsdag den 4. marts 2014

Pandekagedag


Juuubiii i dag er det Pandekage dag - og hvem elsker ikke pandekager ? Dejen kan ganske let ændres, så du kan spise pandekager til både morgen og aften - som dessert men også som en lækker forret:

Russiske pandekager - Blinis
350 g hvedemel
125 g boghvedemel
20 g gær
3 dl mælk
3 æg
50 g smør
1 spsk. olie
salt

Gæren røres i den lune mælk. Melet røres i til man har en tyk og jævn pandekage-dej. Dæk med et viskestykke og lad den stå et par timer et lunt sted. Derefter tilsættes æggeblommer — salt og olie. Æggehviderne piskes stive og røres forsigtig i dejen. Lad det stå en halv time.

Pandekagerne bages i en lille pande — max 12 cm. i diameter. (eller flere på en stor pande med forsigtighed) Eller på en Blinis-pande, hvis du har en sådan. De skal være tykke - en centimeter. Kan godt laves i forvejen og varmes op i oven ved 100 grader i et smurt fad

Server dem med creme fraiche med lidt hakket rødløg. Kaviar, stenbiderrogn og røget laks er også lækkert på en blinis. En skøn forret som også ungerne vil elske :-) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar