søndag den 10. februar 2013

Pandekager med tranebær og brie



Server dem til dessert eller i stedet for ost

6-7 små stk.

25 gr. Tørrede tranebær
½ dl. Rugmel
½ dl. Hvedemel
1 æg
1 ¼ - 1 ½ dl. Mælk
½ tsk. Bagepulver
60-70 gr. Brie
1 nip salt
smør til stegning
tørrede tranebær og ahornsirup til servering

Kom tranebær, mel, æg, salt og lidt af mælken i en skål og pisk til en klumpefri dej. Pisk resten af mælken i lidt ad gangen, til konsistensen er lidt tykkere end piskefløde, pisk bagepulveret i og bag straks. Varm en stor pande op med 1 tsk. Smør. Bag 3-4 pandekager ad gangen afhængig af din pande størrelse. Brug 2 spiseskefulde dej, som lægges hurtigt oven på hinanden, pr. Pandekage. Skru ned til middel varme, når panden er varm. Steg pandekagerne brune og sprøde på den ene side, vend – kom en skive brie på den bagte side og steg i 2 minutter til undersiden er brun og brien er halvsmeltet. Det skal lidt mere smør på, hver gang du lægger ny dej på. Hold dem varme i ét lag under sølvpapir eller i ovnen ved 100 gr. Server dem portionsvis eller på et fad med tranebær og sirup over.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar