tirsdag den 5. februar 2013

Amerikanske pandekager



Du kan også lave små buttede amerikanske pandekager, som du kender dem fra din yndlingscafé.

4 æg

½ l kærnemælk

4 spsk. olie

5 dl hvedemel

1 tsk. bagepulver

1 spsk. sukker

1 knivspids salt

1 tsk. natron
Smør eller olie til stegning – vil du have den rigtige amerikanske smag, skal du bruge majsolie i dejen samt til stegning.

Del æggene i hvider og blommer. Æggehviderne piskes stive. Æggeblommerne piskes sammen med resten af ingredienserne. Dejen skal være jævn og meget tyk. De stiftpiskede æggehvider vendes forsigtigt i dejen.
Lad dejen hvile i 15 min., inden du går i gang med at bage pandekagerne.
Smelt smør eller olie på en pande og bag små tykke pandekager. Der kan være 3-4 pandekager ad gangen på en almindelig stor pande.
Læg dine pandekager i stabler, overhæld dem med ahornsirup, og put en smørklat på toppen. Spis dem til morgenmad eller brunch med ahornsirup.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar