Du kan også lave små buttede amerikanske pandekager, som du
kender dem fra din yndlingscafé.
4 æg
½ l kærnemælk
4 spsk. olie
5 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 spsk. sukker
1 knivspids salt
1 tsk. natron
½ l kærnemælk
4 spsk. olie
5 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 spsk. sukker
1 knivspids salt
1 tsk. natron
Smør eller olie til stegning – vil du have den rigtige
amerikanske smag, skal du bruge majsolie i dejen samt til stegning.
Del æggene i hvider og blommer. Æggehviderne piskes
stive. Æggeblommerne piskes sammen med resten af ingredienserne. Dejen skal
være jævn og meget tyk. De stiftpiskede æggehvider vendes forsigtigt i dejen.
Lad dejen hvile i 15 min., inden du går i gang med at
bage pandekagerne.
Smelt smør eller olie på en pande og bag små tykke
pandekager. Der kan være 3-4 pandekager ad gangen på en almindelig stor pande.
Læg dine pandekager i stabler, overhæld dem med
ahornsirup, og put en smørklat på toppen. Spis dem til morgenmad eller brunch
med ahornsirup.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar