onsdag den 18. oktober 2017

Efterårs Tomatsuppe


  • Hele efterårsferien er vi ude og lave mad sammen med børn. I mandags stod den på den total triumferende tomatsuppe med 3 ekstra lækre grøntsager foruden løg og tomater.
  • Til 4 personer er opskiften følgende:
  • 3 dåser flåede tomater
  • 1 porrer i tynde skiver
  • 1 løg, hakket
  • 3 små gulerødder, revet
  • 3 små kartofler, revet
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 1 dåse tomatpuré
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • Olivenolie
  • 2 spsk mascarpone ( kan undlades )
  • salt og peber
  • Frisk basilikum
Kom de hakkede løg, hvidløg og porer i en gryde med olivenolie og steg indtil løgene er gyldne og let gennemsigtige. Tilsæt dernæst revne kartofler og gulerødder og rør det godt rundt.Derefter tilsættes tomater, tomatpuré og bouillon, og lad det hele simre omkring 15-20 minutter.
Blend det hele med en stavblender - ungerne vil elske denne suppe, da grøntsager ikke kan ses. Jeg spurgte både børn og pædagoger om de kunne gætte hvilke 3 ekstra grøntsager der var kommet i? De var ikke i stand til at gætte alle grøntsagerne - deres bud var gulerødder og kartofler, men porre blev ikke gættet. Kom mascarpone i, efter smag og behag - det kan undlades. Men det giver en lækker cremet konsistens - Mums - nu er du klar til servering - pynt evt. med frisk basilikum på toppen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar