torsdag den 21. september 2017

Nem fredags mad



Det er rart med noget lækkert mad der næsten passer sig selv - og der er ikke noget bedre end den skønne duft der spreder sig mens aftensmaden står og hygger sig i ovnen... hvis man for eksempel har planlagt en hyggelig aften med perler ( hi hi det har vi nemlig )
Vi har testet rigtig mange tærter - og dette er vinderen :-)

Tærte med spinat, feta og kartoffel.
4 personer.

Ingredienser
125 g smør
200 g hvedemel
4 æg
125 g kartofler
300 g babyspinat
100 g fetaost
2 løg
3 dl cremefraiche
1 tsk salt
peber

Hak det kolde smør i tern, og kom det i en foodprocessor sammen med melet. Blend til det ligner brødkrummer. Pisk det ene af æggene let, kom det i melet, og saml hurtigt dejen. Rul dejen ud, kom den i en tærteform, og prik den med en gaffel. Lad den hvile i køleskabet i en halv time.

Forbag tærtebunden i ti minutter i en 180 grader varm ovn.

Skræl kartoflerne, og skær dem i en centimeter store tern, som koges i letsaltet vand i fem minutter. Hæld vandet fra, og sæt kartoffelternene til side. Skyl spinaten. Vend den på en varm pande med det vand, der hænger ved, indtil den falder sammen. Sæt den derefter til side.

Hak fetaost og løg groft, og fordel begge dele på tærtebunden sammen med spinat og kartofler. Pisk de resterende æg sammen med cremefraiche, tilsæt salt og peber, og hæld blandingen over fyldet.

Bag tærten midt i ovnen i cirka 40 minutter.
Velbekomme :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar