torsdag den 3. marts 2016

Forårs grønne fingre


I denne tid ligger masser af blomsterløg i haver, krukker og altankasser. Men spirerne møver sig frem nede i jorden, og derfor må vi vente med at se dem.
Men allerede nu kan vi hygge lidt i vindueskarmen - og komme i påskestemning. Du skal blot bruge en æggebakke og halve æggeskaller. Hvis du synes det er svært, så få en voksen til at hjælpe dig. Du kan forspirre dine sommer blomster - eller komme vat i dine æggeskaller, og skøn karse vil vokse op.

Har I lyst at følge en spire på tæt hold og forestille jer, hvordan det foregår i haven lige nu, kan I så pralbønner i et syltetøjsglas.

Køb en pose pralbønner og læg nogle af bønnerne i blød i et døgn.
Tag et syltetøjsglas og sæt et kaffefilter på indersiden af glasset.
Imellem glas og kaffefilter skal I nu lægge to-tre pralbønner.
Fyld op med pottemuld på den anden side af kaffefiltret. Der må ikke komme jord til bønnerne.
Vand jorden.
Nu kan I nemt se gennem glasset, når bønne begynder at spire efter ganske få dage.

Blomsterbed på en bakke
Har du ikke have, kan du sætte dine sødeste potter på en bakke og plante de første forårsblomster indendørs. Anemoner, pelargonier og stedmoderplanter klæder hinanden godt. Lim søde feriepostkort på plantepinde og stik ned i potterne som pynt. Du kan også benytte gratis go-card som findes på næsten alle landets caféer.

Den første urtehave
Start din krydderurtesamling i køkkenet, ungerne vil elske det. Gå på loppemarked hvis du ikke allerede har tomme konservesdåser eller andre former for tom vandtæt emballage. Når jorden bliver varm og planteklar, kan urterne plantes ud i haven hvor den kan nydes hele sommeren.


Gulerodsplante
Skær det øverste af en gulerod og sæt den i en underkop med lidt vand. Efter nogle dage begynder den at spire.

At forspirer er lige så hyggelig at kigge til hver morgen som en pakkekalender i december... nedtælling til at foråret springer ud.

Rigtig god fornøjelse - og glædeligt forår

Ingen kommentarer:

Send en kommentar