torsdag den 15. oktober 2009

Græskartærte


Til halloween hører sig græskartærte til eller som de kaldes i USA; Pumpkinpie. Denne græskartærte er forholdsvis sund og smager djævelsk godt. Pynt evt. med en smule creme fraishe.

Græskartærte - Pumpkinpie

Ingredienser dej:
2 ½ dl hvedemel
100 g. koldt smør
2 spsk. sukker
1 æg

Fyld:
300 g. græskar
1 tsk. kanel
2 ½ dl. mælk
½ tsk. muskat
2 æg
½ tsk. ingefær
1 dl. honning
evt. 1 spsk vand

Bland mel og sukker i en skål. Smuldr fedtstoffet i og tilsæt æg samt evt. lidt vand. Arbejd dejen sammen til en fast masse. Lad den stå kodt et øjeblik.

Skær imens græskaren i små stykker og kog dem i ca 15 min. Mos den med en gaffel eller i en blender til en jævn puré.

Rul dejen ud og beklæd en pieform med den. Forbag derefter piebunden ved 180 grader på midterste rille i ca 10-15 min.

Kom græskarpuréen og alle ingredienserne til fyldet i en skål. Rør rundt, så det hele blandes godt. Tag den forbagte bund ud og hæld fyldet i den. Bages nu i ca 50 min, til fyldet er stivnet.

Lad pien afkøle til stuetemperatur, sigt flormelis over og pynt evt. med ristede græskarkerner, serveres straks.

Velbekomme :)

Har du en super skøn opskrift så send den gerne til os - så alle andre prinser og prinsesser og deres venner kan blive glade i maven.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar