torsdag den 29. oktober 2009

Græskar uuuuuhhhh


Den 31. oktober er det allehelgensaften, og det skal fejres med udskårne græskar og lygtemænd, de såkaldte Jack o'lanterns.

Græskarrene får skåret toppen af, bliver udhulet, og der skæres drabelige ansigter, som lysene kan skinne igennem. De udskårne græskar har en begrænset levetid og går i forrådnelse efter få dages forløb. Denne proces kan udskydes noget, hvis alle overflader pensles med atamon.

I USA og mange andre lande kaldes allehelgensaften også for Halloween og er under det navn en stor festdag, der med et glimt i øjet lægger vægt på gys og gru med hekse, spøgelser, spindelvæv og edderkopper uuuuhhhh


Skønne græskar 
Når det er mørkt, sættes der fyrfadslys i græskarlygterne, lågene lægges på, og lygterne placeres på en trappesten, langs havegangen eller måske på altanen. Hvis du inviterer til halloweenfest, kan du f.eks. bede alle gæster om at tage en lygte med. Uhyggen spreder sig i takt med, at flere og flere græskarlygter gør hinanden selskab.

Sidst da vi holdt Halloween fest havde vi en del nedfaldsæbler i forhaven. Disse gav vi sort spray maling og satte sorte piberensere i som ben så de lignede edderkopper - ufha hvor det blev uhyggeligt. Vi fordelte alle edderkopperne op langs gangen, så det så ud som om at de var på vej ind til huset... de ville da også til (u)hyggelig halloween fest.

Det kan jo tænkes at de vil ind til de lækre edderkoppebrød som er lune og lækre. De er storartet middel til at berolige krablende smådjævle - i det mindste for et stykke tid. Specielt god for travle småtrolde efter lange, opslidende arbejdsdage med fremmaning af fantastiske fantasier og fortryllende tricks. Er også meget velegnet til at skræmme uønskede gæster væk.

Til edderkoppebrødene kan du servere sort flagermus saft ( kaffe ) og spøgelsesblod ( hvid saftevand ) og måske en skål med orme og hekse vorter ( vingummi og rosiner )


uuuuu uhyggelig fornøjelse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar