fredag den 31. januar 2014

Godnathistorie - Prinsessen med den utrolig lange næse


Der var engang en konge, der i meget lang tid været i krig med Kæmperne. Det lykkes ham til sidst at jage dem ud af sit kongerige. Men ak den sidste Kæmpe forbandede kongen, inden at han forlod landet: "Som straf vil du få en datter med en meget lang næse, en næse så lang, at den ville passe bedre til en Kæmpe!"
Ikke længe efter fødte dronningen en datter. Den lille prinsesse ville have været meget smuk, hvis det ikke havde været for den lange, spidse næse midt i hendes yndige lille ansigt.
Kongen og dronningen elskede prinsessen så meget, at de omgav hende med hofdamer og tjenestefolk, som alle var udvalgt blandt de undersåtter med de længste næser. De ville ikke have, at hun skulle have det dårligt eller føle sig grim. Derfor voksede den lille pige op i den tro, at hendes næse var den mest normale i verden.
Da hun fyldte atten år, indgik hendes forældre en aftale med et kongepar fra et kongerige i nærheden, der havde en søn. Ifølge den tids skik og brug arrangerede de et bryllup mellem deres børn. Prinsessen var meget lykkelig.
Da hun hørte, at prinsen ville komme til slottet for at bede om hendes hånd, besluttede hun sig for at gå ud i skoven og hente noget friskt kildevand til ham. Da prinsessen var dybt inde i skoven, mødte hun en gammel fe: "Sikken en forfærdelig næse!, tænkte hun, da hun så pigen "Jeg må gøre noget for at hjælpe hende!" Og med sin tryllestav forvandlede hun prinsessens lange næse til en pæn, lille næse. Men så snart at prinsessen nåede frem til kilden, så hun sit spejlbillede i vandet: "Min stakkels næse!" Hun begyndte fortvivlet at græde " Hvor er min dejlige lange næse blevet af? Prinsen vil ikke kunne lide mig, hvis jeg ser sådan her ud. Han vil ikke længere gifte sig med mig!"
Da prinsessen kom tilbage til slottet, så hun at prinsen allerede vente på hende. Og til sin store overraskelse opdagede hun, at han havde en lille næse, meget mindre end dem, hun nogensinde havde set før!
De blev gift og fik mange børn, som alle havde forskellige næser. Prinsessen lærte, at næser kan være meget forskellige. De kan være store, små, lange eller spidse, men de er alle kønne, når man vænner sig til dem!
Godnat og sov godt :)

1 kommentar: