torsdag den 22. januar 2015

Grønkål - til et sundt hjerte


Grønkål er noget af det sundeste, du kan sætte tænderne i. Bitterstofferne i grønkål har i undersøgelser vist sig at kunne sænke indholdet af usundt fedt i blodet. Samtidig er kålen særdeles fiberrig, hvilket også kan gavne dit hjerte-karsystem, da fibre forhindrer dit blod i at optage fedt. Grønkål har desuden vist potentiale til at beskytte mod kræft i bl.a. tarmen. Samtidig dækker 100 gram grønkål hele 20 pct. af dit dagsbehov for knoglestyrkende kalk - ganske skønt, hvis man som jeg ikke er så vild med at drikke mælk - andet end i min daglige kop kaffe Humørikonet wink

Sådan smager den bedst
Grønkål er lidt bitter, men prøv at komme grønkål i din smoothie. De søde frugter camouflerer smagen. Grofthakket egner kålen sig fint til salater - vores yngling for tiden er med appelsin... mums. Spis gerne fed fisk til. D-vitaminen herfra fremmer udnyttelsen af kalken. 


Velbekomme til alle Humørikonet heart også hvis der ikke kommer kål på bordet i aften Humørikonet wink

Ingen kommentarer:

Send en kommentar