tirsdag den 24. juni 2014

Internationale Smølfe dag


Smølferne fik i 2011 deres egen, internationale dag, nemlig den 25. juni, som i øvrigt er Peyos fødselsdag.

Smølferne (franskles Schtroumpfs) blev opfundet af den belgiske tegner Pierre Culliford, bedre kendt som Peyo i 1958, hvor de debuterede i Henrik og Hagbart-albummet : "Den fortryllede fløjte". På grund af deres store popularitet skabte Peyo året efter det første album om dem. Her skiftede smølferne også udseende en smule; de blev mere runde og harmoniske, som vi kender dem i dag.

Smølferne er en fiktiv race af små blå væsner. De beskrives som 3 æbler høje, og bor sammen i en landsby ude i skoven i "Det Glemte Land". Smølferne er fredelige, venligtsindede intelligente væsner, som lader til at have et symbiotisk forhold til de paddehatte, de bor i. De har deres eget sprog, smølfsk, som minder om vores, men hvor ordet "smølf" ofte erstatter både navneord og udsagnsord. Mennesker i smølfernes verden lader til at have vældige problemer med at forstå smølfsk.

I min barndom var smølferne noget helt eventyrligt. Jeg har fødselsdag samme dag som Tivoli og der var altid fantastisk underholdning på plænen... blandt andet med Smølferne og Johnny Reimer. Hvem ville ikke gerne op på scenen og danse med Smølferne - og have et kys i panden af Hr. Reimer... det var total smølf :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar