torsdag den 5. juni 2014

Fars dag...


Far skal jo også forkæles - men fleste fædre syntes allerede at have alt hvad de kunne ønske sig, hvilket gør det til en udfordring at vælge Fars dag gaver.
I stedet for de gamle travere - et nyt slips, nye strømper eller golf bolde - så giv ham noget i år han virkelig kan bruge... Phistermedister giver nogle gode ideer til gaver som du nemt selv kan lave, uden de store udgifter.
Fars dag fejres i Danmark hvert år den 5. juni, som også er grundlovsdag, det nærmeste man kommer en dansk nationaldag, hvilket kan have været medvirkende til, at få familier i landet er opmærksomme på dagens særlige betydning for fædrene.
I perioden 1947-56 var dagen på foranledning af nordiske købmænd henlagt til den anden søndag i november, men i Danmark slog den nye dato aldrig rigtig an, og derfor blev den flyttet tilbage til 5. juni igen.

Den første fars dag fandt sted den 19. juni 1910 i Spokane i Washington, USA. I Danmark blev fars dag indført omkring 1935. I dag fejres dagen bl.a. på Danmarks Tekniske Museum med en årligt tilbagevendende maskinfest. I USA fejres fars dag den tredje søndag i juni. I de øvrige nordiske lande er det fars dag den anden søndag i november.
kilde: Wikipeda

Den ultimative spand
De fleste fædre syntes allerede at have alt hvad de kunne få brug for, hvilket gør det til en udfordring at vælge den ultimative Fars dag gave.

I stedet for de gamle travere - et nyt slips eller golf bolde - giv ham i år noget han virkelig kan bruge: albue fedt :)

Fyld en lækker spand f.eks. en galvaniseret spand med bil-vask nødvendigheder så som et vaskeskind eller ble klud, sæbe, voks, glas rens, natursvampe, og en skraber. Lav et kort i karton til at sætte på spanden, f.eks. som en kupon til tre bilvask. En gave modtageren kun kan blive super glad for.Så far ikke glemmer...

I diverse 10 kroners markeder kan du finde kvadratiske notesblok terning. Disse kan blive til en helt fantastisk gave til fars dag. Pynt siderne med skønne farverige tegninger  og pynt med flot bånd.

tips; inden at du sætter bånd på, kan du tegne små tegninger inde i blokken, eller skrive små søde hilsner, som vil være en ekstra overraskelse når far kommer til disse sider.

Som en ekstra gave kan du give en lækker pen eller kuglepen - f.eks. i en lækker farve eller med glimmer - så bliver enhver huske seddel mere fortryllende og far husker det hele :)


En flyvende hilsen...
Send et luftpost kort til din far på Fars dag. Vi giver dig to forskellige mønstre til brug - der er en traditionel, den anden lidt mere high-tech.
Måske kan du allerede lave en super flot flyver ?
Vælg et letvægts papir; et kort over fars foretrukne by eller vandresti er gode muligheder, eller vælg et farvet papir og skiv en besked på vingerne.


Din besked kan blot være en sød hilsen eller måske en værdi kupon til et par timers arbejde - f.eks. slå græsplænen, samling af hæk affald, afvaskning af havemøbler - små ting som gør far super glad. Fold papiret først, så du ved hvor man kan skrive


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar