torsdag den 15. maj 2014

Gør din hud klar til sommeren


En skøn bededags"ferie" står for døren


Store Bededags oprindelige navn var "ekstraordinær, almindelig bededag". I dag bider vi mest mærke i dagen på grund af traditionen med de lækre, varme hveder, som stammer fra midten af 1800-tallet. Vi skal i år bruge vores bededags"ferie" på en skøn mor-datter wellness forkælelse med masker, hårkure, fortryllende vand og skønne rosenbade - ren kærlighed til vores kroppe og ikke mindst vores ansigter - så huden er klar til sommeren.
Man behøver ikke at bruge en formue for at få den perfekte ansigtsmaske til din hud. Med en hjemmelavet ansigtsmaske kan selv ungerne være med også uden at risikere at bade deres hud i kemikalier fra dyre ansigtsmasker med en ingrediensliste der indeholder ord du ikke ved hvad betyder. 

Hjemmelavet ansigtsmaske: Selvom der findes et stort udvalg af gode, effektive og økologiske ansigtsmasker på markedet, kan det være en jungle at finde den rigtige. Og faktisk er den mest naturlige (og billige) ansigtsmaske den, man selv laver ud af ingredienser man finder i sine køkkenskabe - eller i køleskabet.


De samme ingredienser, som du bruger i din madlavning, kan nemlig gøre underværker for din hud i en hjemmelavet ansigtsmaske, især dem med masser af C-vitaminer kan forhindre rynker og give dig en fastere hud.


I din hjemmelavede ansigtsmaske kan du for eksempel bruge avokado, madolier, frugter og yoghurt - listen er lang og det er næsten kun din egen fantasi, der sætter grænsen når det kommer til naturlige ingredienser til din helt egen ansigtsmaske.


Ansigtsmaske med jordbær

C-vitamin er et naturlig anti-aging stof og jordbær er fulde af det! Du kan spise dem, men du kan også lave denne ansigtsmaske med dem.

Hvordan laver du ansigtsmasken: Put ca. 1 dl. kop frosne eller friske jordbær i en blender. Rør bærrene sammen med ca. 1 dl vanilje eller yoghurt naturel, og 1 1/2 spsk. honning. Smør ansigtsmasken i ansigtet, lad den sidde på i 10 minutter og skyl af med varmt vand.

Ansigtsmaske med honning

Honning kan hjælpe huden med at bevare fugt og give dig en glattere og fastere hud.

Hvordan laver du ansigtsmasken: Varm en lille gryde af honning over svag varme. Test temperaturen på indersiden af din albue og smør derefter dit ansigt. Lad masken sidde på i 15 minutter. Skyl grundigt med varmt og derefter koldt vand.

Ansigtsmaske med granatæble

Granatæbler er spækket med C vitamin og antioxidanter. Denne ansigtsmaskine fjerner de døde hudceller og giver dig en glat og blød hud.

Sådan laver du ansigtsmasken: Put 2 spsk. frø fra et granatæble og 1 dl. havregryn i en blender. Put det i en skål og tilsæt 2 spsk. honning og 2 spsk. kærnemælk. Lad den sidde i ansigtet et par minutter og skyl med vand.

Ansigtsmaske med Grøn te

Grøn te er fyldt med anti-inflammatoriske stoffer og garvesyre, der kan hjælpe med at reducere hævelser på huden.

Hvordan laver du ansigtsmasken: Læg fugtige grøn te poser i køleskabet og sæt poserne på øjnene i 10-15 minutter, hvis de er hævede og trætte.

Ansigtsmaske med grønne oliven

De små frø inde i oliven kan gøre underværker for din hud og er god til at fjerne døde hudceller.

Hvordan laver du ansigtsmasken: Put frøene fra de grønne oliven i en blender og brug massen som en body scrub, når du er i bad.

Ansigtsmaske af Yoghurt

Yoghurt indeholder mælkesyre, der kan hjælpe med at fjerne pletter, misfarvning og reducere rynker.

Sådan laver du ansigtsmasken: Bland ca. 1 dl. græsk yoghurt med 2-3 dråber mandel - eller olivenolie og 1 spsk. honning. Fordel masken i ansigtet og lad den sidde i ca. 20 min. Skyl derefter med varmt vand.

Ansigtsmaske med Avocado

Avokadoer er en stor kilde til sundt fedt, der kan hjælpe med at fugte huden og er god til tør hud.

Sådan laver du ansigtsmasken: Bland en avocado, en æggehvide, 2 spsk. havregryn og 1 tsk. citronsaft. Påfør i ansigtet, lad den sidde i 15 til 20 minutter og skyl derefter med varmt vand.


Ansigtsmaske med Olivenolie

En af de mest dyrebare ingredienser olivenolie er fyldt med antioxidanter og anti-inflammatoriske stoffer, der er godt for dit hjerte. Olivenolie er også god til at fjerne frie radikaler og forebygge rynker.

Sådan laver du ansigtsmasken: Smør olivenolie direkte på din hud og skrub med en klud indtil huden føles glat og blød. Skyl derefter af med vand.

Og hvis du vil hygge med varme hveder og en lækker kop efter efter din ansigtsmaske, har vi en skøn opskrift - som tilmed er fedt fattig :-D 

God fornøjelse og velbekomme 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar