søndag den 18. november 2012

Hønse og -løgsuppe med jordskokker og timian



(4-6 personer)
1 suppehøne
2 tsk salt
suppeurter, f.eks.
2 løg,
2 gulerødder og
1 persillerod
laurbær
et par sorte peberkorn 
½ bdt. timian
500 g løg, helst mange forskellige, 
f.eks. rødløg, zittauerløg og skalotteløg
2 spsk olivenolie
300 g jordskokker
hvidløg

Tø hønen op og rens den. Sæt den over i en stor gryde dækket med rigeligt vand. Kog op og skum af, imens den koger op. Tilsæt salt og skum af igen. Rens og hak suppeurterne. Tilsæt suppeurter, laurbær, peber og timian (gem lidt timian til sidst) og kog suppen i 1½ time, eller til hønen er mør. 

Tag hønen op og køl den af. Pil kødet fra. Rens og pil løgene og snit dem fra top til rod. Sauter løgene i olien ved svag varme til de bliver glasklare. Tilsæt timian. Sigt hønsebouillonen ned til løgene og kog godt igennem til smagen udvikler sig. Tilsæt rensede jordskokker skåret i kvarter. Smag til med yderligere peber, hvidløg og salt og kog suppen igennem. Tilsæt hønsekødet i jævne stykker.
Server suppen varm med godt brød

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar