søndag den 26. marts 2017

Rusiske blinis


I Rusland er blinis den mest anvendte ret til en af de største fester, Masljanitza, en fest til ære for vinterens afslutning der fejres i en hel uge med særlige regler; angreb med snebolde, invitation af venner og familie hvor blinis spises - en sød tradition som Phistermedister nu tager op.
Russiske pandekager - Blinis
350 g hvedemel
125 g boghvedemel
20 g gær
3 dl mælk
3 æg
50 g smør
1 spsk. olie
salt

Gæren røres i den lune mælk. Melet røres i til man har en tyk og jævn pandekage-dej. Dæk med et viskestykke og lad den stå et par timer et lunt sted. Derefter tilsættes æggeblommer — salt og olie. Æggehviderne piskes stive og røres forsigtig i dejen. Lad det stå en halv time.
Pandekagerne bages i en lille pande — max 12 cm. i diameter. (eller flere på en stor pande med forsigtighed) Eller på en Blinis-pande, hvis du har en sådan. De skal være tykke - en centimeter. Kan godt laves i forvejen og varmes op i oven ved 100 grader i et smurt fad
Server dem med creme fraiche med lidt hakket rødløg. Kaviar, stenbiderrogn og røget laks er også lækkert på en blinis. En skøn forret som også ungerne vil elske.
velbekomme :)
Har du en super skøn opskrift så send den gerne til os - så alle andre prinser og prinsesser og deres venner kan blive glade i maven.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar