fredag den 21. oktober 2016

Lækker tærte



Med mange efterårsferie bolde i luften er det rart med noget lækkert mad der næsten passer sig selv - og der er ikke noget bedre end den skønne duft der spreder sig mens aftensmaden står og hygger sig i ovnen... mens man lige får de sidste bolde driblet i mål... eller hvis programmet står på at lave halvdelen af ingenting 


Vi har testet rigtig mange tærter - og dette er vinderen

Tærte med spinat, feta og kartoffel - tærte når den er bedst...
4 personer.

Ingredienser
125 g smør
200 g hvedemel
4 æg
125 g kartofler
300 g babyspinat
100 g fetaost
2 løg
3 dl cremefraiche
1 tsk salt
peber

Hak det kolde smør i tern, og kom det i en foodprocessor sammen med melet. Blend til det ligner brødkrummer. Pisk det ene af æggene let, kom det i melet, og saml hurtigt dejen. Rul dejen ud, kom den i en tærteform, og prik den med en gaffel. Lad den hvile i køleskabet i en halv time.

Forbag tærtebunden i ti minutter i en 180 grader varm ovn.

Skræl kartoflerne, og skær dem i en centimeter store tern, som koges i letsaltet vand i fem minutter. Hæld vandet fra, og sæt kartoffelternene til side. Skyl spinaten. Vend den på en varm pande med det vand, der hænger ved, indtil den falder sammen. Sæt den derefter til side.

Hak fetaost og løg groft, og fordel begge dele på tærtebunden sammen med spinat og kartofler. Pisk de resterende æg sammen med cremefraiche, tilsæt salt og peber, og hæld blandingen over fyldet.

Bag tærten midt i ovnen i cirka 40 minutter.


Velbekomme

Ingen kommentarer:

Send en kommentar