fredag den 28. august 2009

Ranvitas speltboller



Ranvitas super skønne speltboller
Spar dine lækre fingre for dej-klister. Det er bl.a. det, der gør disse boller både nemme og hurtige at lave! Denne opskrift er bageidiot-sikret og også til dig, der ikke har "tid til at bage".

Du skal bruge:

Groft speltmel
Vand
Øko gær (du kan også bruge alm. gær, men øko-gær giver bedre smag!)
evt. div kerner og nødder
+ bagepapir, en skål og en ske!

1. Hæld en halv liter koldt vand i en skål, opløs ca. 5 gram øko-gær, og hæld lidt groft speltmel i af gangen, indtil dejen hænger sammen, men stadig er klæg. Husk lidt salt. Evt. lidt kanel eller kardomme, hvis du lyster.

PS: Du skal IKKE ælte med hænderne, du skal kun røre dejen med en ske. Dejen SKAL være "slatten" og klæg. Det gir nemlig dejlige fugtige boller, i stedet for sådan nogle tørre klodser.

2. Sæt dejen direkte i køleskabet natten over med et fugtigt viskestykke over.

3. Næste morgen tænder du ovnen på 200 grader, og smider bollerne på en plade med bagepapir med en ske.

Spar dine lækre fingre for dej-klister. Det er bla. det, der gør disse boller både nemme og hurtige at lave!

4. Bag dem ca. 20 minutter, eller til de er færdige. (alt efter ovn)

PS: Bollerne blir ret flade, men det er meningen! Til gengæld er de lette og luftige og smager super godt. Og hvem har brug for at gabe over en 10 cm. høj brød-bolle? Ikke mig. Smid alle mulige gode sager i dejen; mandler, valnødder, solsikkekerner, græskarkerner, en kop müsli, hakkede dadler, birkesfrø - kun din smag og fantasi sætter grænser. Mums!

PPS: Denne opskrift er bageidiot-sikret og også til dig, der ikke har "tid til at bage".

Det tager ca. 5-7 minutter at røre dejen sammen og smide den på køl, og 4 minutter at smide dem på bagepladen (jeg har taget tid på mit stopur!) Og mens de bager i ovnen går du i bad, sætter håret, smører madpakker til børnene, eller hvad du nu ellers skal nå om morgenen.

velbekomme


Ingen kommentarer:

Send en kommentar