torsdag den 9. oktober 2008

Edderkoppebrød


De er storartet middel til at berolige krablende smådjævle - i det mindste for et stykke tid. Specielt god for travle småtrolde efter lange, opslidende arbejdsdage med fremmaning af fantastiske fantasier og fortryllende tricks. Er også meget velegnet til at skræmme uønskede gæster væk.

Ingredienser til 8 edderkopper


25 g tudsegær
250 g knust øglehjernemel
40 g smørfedt fra en gul kat
35 g alfeflormelis
1 lille drageæg
1 dl varm varulvemælk
1 knivspids sørgeæg fra stakkel børn
55 g hekse rosin-vorter
1 stk Madam kardemommes magiske pulver
1 pisket drageæg blandet med lidt vand til glasering.

bagning:
forvarm ovnen til 200 gr og bag i 12 til 15 minutter

Opløs tudsegæren i lunken varulvemælk og tilsæt drageæget, alfeflormelis, sørgesaltet, rosinvorterne og Madam Kardelommes magiske pulver. Smørfedtet smuldres i øglehjernemelet. Tag din tryllestav og bland det hele sammen, til du har en fin sej dej. Det kan være, at du er så heldig, at du bliver nødt til at bruge hænderne. Lad dejen hvile 40 minutter dækket af et magisk viskestykke.

Drys lidt øglehjernemel ud på bordet og ælt den udhvilede dej, indtil den bliver smidig og ikke hænger i fingrene. Del dejen i 8 ens stykker. Hvert stykke deles igen op i et stort ( krop ) og 8 mindre ( ben ) stykker, som formes til en edderkop.

Læg edderkopperne på en bageplade foret ned bagepergamentpapir. Hvisk følgende vuggerim for dine små baby-edderkopper, medens du gør mystiske fagter i luften med din tryllestav.

Voks jer store, mine små
voks jer lodne med pigge på
så det kribler og krabler
gys og gru - det for mig rabler

Lad dem hvile i fred i ca 15 minutter og glasér edderkopperne med pisket drageæg. Brug rosinvorterne som øjne og sæt dem i midten af den varme ovn.

Sørg for at de er godt afkølet før de serveres for at undgå kløe og kradsende fornemmelser i din mave. Det hjælper at mumlen disse ord for at få tiden til at flyve...

Dingelong fjong, kringeling fjang, tiden falder aldrig lang
når man venter på de søde køler og bliver sprøde...

Velbekomme

Ingen kommentarer:

Send en kommentar