lørdag den 25. oktober 2014

Kardemomme snurrer


En våd lørdag = hygge indendøre, måske med skønne lune kardekomme snurrer ?

Dej:
100 g smør
7 dl. Mælk
50 gr. sukker
et nip salt
2 tsk stødt kardemomme
50 g gær
½ tsk. Salt
1 æg
850 hvedemel

Fyld:
75 g blødt smør
100 gr. Brunt farin
1 tsk. Stødt kardemomme

Pensling:
Et sammenpisket æg

Smelte smøret i en kasserolle. Tilsæt mælken og hæld blandingen i en bageskål. Rør gæren ud i blandingen. Tilsæt alle de øvrige ingredienser, ælt dejen godt igennem og lad dejen hæve et lunt sted i 45 minutter under et fugtet viskestykke.

Rør ingredienserne sammen til remoncen. Rul dejen ud til en firkant på ca. 30 x 40 cm og smør remoncen ud på den.

Fold dejen på midten på den lange led. Skær derefter 2-3 cm brede strimler, og sno dem rundt som en spiral. Bind en knude på strimlen og fold enderne ind under ”bollen”.  Læg knuderne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i ca. 30 minutter, hvorefter de pensles med æg.
Bages ved 225 grader, varmluft,  i ca. 12 minutter.

Mums - Velbekomme

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar