søndag den 6. oktober 2013

Kartofelsuppe når den er bedst

Dejlig mættende, enkel og fuld af gode vitaminer og fibre. Kartofler og persille indeholder gode mængder magnesium, som er meget vigtig for cellernes funktion i huden og håret. Mange får alt for lidt magnesium, som kan give for tidlig rynkedannelse – og det er jo ikke rart.


1 kg kartofler
½ kg rensede porrer
½ knoldselleri
1 spsk smør
1 ½ vand
1 spsk timian
havsalt og peber
parmaskinke stegt på panden
persille, hakket.

Skær grøntsagerne i mundrette bidder og kom dem i en gryde med smør. Sauter dem i ca. 15 min. ved svag varme, så de bliver bløde, og ikke brændte.
Hæld vand på, skru op for varmen og lad det koge.
Tilsæt salt og lad det simre i ca. 30 min. Blend suppen og server med ristet parmaskinke og lidt persille på toppen.
TIP:
Du kan variere suppen i det uendelige. Prøv for eksempel med forskellige rodfrugter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar