onsdag den 10. april 2013

Grønt når det er bedst

Spinat er sprængfyldt med vitaminer, mineraler og antioxidanter. De grønne blade har et højt indhold af stoffet folat, som er nødvendig for, at kroppen kan producere nye byggesten, også kaldet proteiner


Spinatsnurrer



Den friske spinat giver dejen den flotte, grønne farve. Vi former dejen til snurrer og spiser brødene lune med koldt smør.

Ingredienser
2 dl vand
1 dl yoghurt naturel
15 g gær
2 tsk. salt
1/2 spsk. flydende honning
100 g spinat
50 g grovvalsede havregryn
100 g fuldkornsmel
ca. 250 h hvedemel

hæld vand og yoghurt i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt og honning.

Skyl spinaten, og slyng den næsten tør. Damp den en gryde med det vand, som hænger ved. til den falder sammen.

Vrid spinaten fri for vand, og hak den fint. Kom spinaten i væsken sammen med havregryn og fuldkornsmel. Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen. Ælt. til dejen er glat og smidig.

Stil dejen tildækket ti hævning et lunt sted i ca. 1 time

Rul dejen ud på et meldrysset bord til et kvadrat ca. 30 x 30 cm. Skær dejen ud i 10 strimler a ca. 3 cm.

Sno hver strimmel, så du har 4-5 snoninger. Sno derefter dejstrimlerne samen til en bolle. Bøj den yderste dejende ind under bollerne. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.

Tænd ovnen på 225 grader. bag spinatsnurrerne i ca. 12 minutter, til de er gyldne. Server med koldt smør - velbekomme

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar