tirsdag den 17. januar 2012

Får du jern nok ?


Igennem hele 2011 havde vi fokus på månedens frugter og grønsager og her i 2012 vil vi have fokus på vitaminer og mineraler, så glæd dig allerede nu til fantastiske opskrifter der er godt for håret, huden ja hele dig - din krop vil elske det.

Sunde Supper

Supper, der varmer og mætter - og giver et boost af vitaminer og mineraler.

Hvem kender ikke eventyret om den fantastiske suppesten, der (med lidt snyd) kunne trylle pragtmåltider ud af næsten ingenting?

Der er dog ingen snyd i opskrifterne her, men masser af nyttige næringsstoffer. Supperne her vil f.eks. give dig 300-400 gram grønsager, der glider ned så let som ingenting.

Suppe giver oven i købet en ekstra gevinst, fordi der ikke ryger vitaminer og mineraler ud med kogevandet. De svømmer i stedet rundt i suppen og ned i dig, hver gang du putter en skefuld i munden.

Suppe giver suveræn optagelse af stoffer
Når du nyder en varm suppe, får det ikke kun blodet til at rulle lidt hurtigere. Du kan nemlig samtidig glæde dig over, at antioxidanterne fra suppens mange kogte grønsager er meget nemmere at optage, end når grønsagerne er rå.

Forklaringen er, at når grønsager bliver kogt, sprænges plantecellerne, så de mikroskopiske stoffer bliver meget nemmere for kroppen at optage.

Rødbedesuppe med Papmaskinke

Mørk og sund rødbedesuppe med sprødt parmaskinke

2 personer
500 g aflange rødbeder
2 skiver parmaskinke
Evt. 1 dl tyk yoghurt
½ bundt persille eller 2 spsk. kapers
200 g groft brød
1 skalotteløg
8 dl bouillon
Salt
Peber
1 spsk. vineddike

Tilberedning:
Skræl rødbeder, og pil løg. Skær to tredjedele af rødbederne i tern, og kog dem sammen med løg i bouillon i 20 min. Blend til en jævn suppe, der smages til med salt, peber og eddike.

Parmaskinken ristes evt. i ovnen ved 200 grader i 5-7 min. Den resterende rødbede rives groft og vendes med salt og en smule eddike.

Anret suppe med den revne rødbede og med tyk yoghurt og crispy parmaskinke. Drys nu med lidt persille eller kapers.

Velbekommen

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar